Een mooie klassieke avond met Hanneke Rouw (cello) en Sofia Vasheruk (piano)

Op vrijdagavond 9 februari a.s. organiseert de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas weer een klassiek concert in de Dorpskerk. Het wordt verzorgd door de zeer getalenteerde celliste Hanneke Rouw die wordt ondersteund door pianiste Sofia Vasheruk.

Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft ook gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts Leuven. Ze deed inspiratie op uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma.

Sofia Vasheruk begon haar pianostudies toen zij vier jaar oud was. Na een half jaar werd ze toegelaten tot de pianoklas van prof. Ada Traub aan de Speciale Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen. In 2000 won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou. In 2003 zette zij haar studie voort aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Tijdens haar studie nam Sofia deel aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede waar ze een derde prijs won. Sinds september 2007 studeert zij in Enschede bij M. Markov. In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam.

Hanneke en Sofia spelen op 9 februari de Cello Sonate I en II van Brahms.

Het concert begint om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.15 uur.

Bestel uw kaarten via deze link of bij Rook Belder, Leeuwendaal 46, Westmaas.

Telefoon (0186) 57 17 97 of (06 51) 95 69 49.